Home » Systeem informatie » De beste methode om een perskoppeling te installeren

De beste methode om een perskoppeling te installeren

Iedere installateur heeft zijn eigen werkwijze om perskoppelingen te installeren. Toch zijn er een aantal stappen die van belang zijn om dit op de juiste manier te doen.

Eerst dient u de composietbuis haaks af te knippen met een buissnijtang. Belangrijk om hier een buissnijder of buissnijtang te gebruiken en niet een Stanley mes of een zaag. Door het afknippen van de buis wordt de buis iets ovaal, om deze mooi rond te maken adviseren wij een ontbraaminstrument.

Zodra de buis rond en vrij is van bramen, dan is het tijd voor de volgende handeling. Het is dan noodzakelijk om de buis in de fitting te drukken tot aan de kraag van de fittingen. Dit is te controleren door de ronde openingen in de pershuls. Nadat dit is gecontroleerd is het tijd voor de persmachine. Zorg ervoor dat deze persmachine is voorzien van de juiste persbek met U-profiel aansluitend bij de buismaat.

Dan kunt u nu de persbek om de fitting plaatsen en tegen de aanslagring positioneren. Zodra de persbek goed op de fitting is geplaatst, kan de verbinding worden gemaakt. De persmachine stopt automatisch zodra de pers (pressing) is gemaakt. Let op: bij een lege accu en niet volbrachte pressing moet de pressing met volle accu opnieuw worden gedaan.

De waardering van www.persleidingsystemen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 127 reviews.